Pratite nas

Zašto Slobodna Hrvatska

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Dino Vrandečić

Zašto Slobodna Hrvatska

Stranka Slobodna Hrvatska (SH) predstavlja, ne samo osvježenje na ideološki zasićenoj, arhaičnoj i statičnoj političkoj mapi Hrvatske, već predstavlja stranku mjere i osjećaja za aktualnost hrvatskog političkog trenutka. SH je u potpunoj dominaciji ideološki konfekcijskih stranaka, bez odgovora na socijalna i egzistencijalna pitanja građana, ali sa jako čvrstim povijesnim stavovima, ili bolje reći pozama, osjetila potrebu ponuditi hrvatskom društvu, posebice njegovim najugroženijim dijelovima, saveznika i promicatelja njihovih interesa.

Slobodna Hrvatska je plod promatranja, dubokih analiza, mjerenja i konačno shvaćanja suštine problema, na kojima je onda formirana kao stranka lišena nepotrebnih politikanskih balasta sa jasnim shvaćanjem politike kao participacije i solidarnosti političkih građana, a u obrani demokratskog i pravnog društva. Očigledna je potreba za najširom društvenom reakcijom, kad je u pitanju vladavina prava neovisnog od politike.

U Hrvatskoj je takva civilizacijska praksa, općeprihvaćena u svim razvijenim zapadnim društvima,  izrazito labilna i ugrožena interesima mnogobrojnih interesnih skupina usko povezana sa politikom, što u konačnici najdramatičnije osjećaju građani.

Mnoge tzv. ideološki konfekcijske stranke, kako lijeve tako desne i centralne, nazivaju sebe radničkim, socijalnim, građanskim, domoljubnim, narodnim… ali ni jedna od tih stranaka nema te sadržaje u svojem odnosu prema građanima. Oni koriste takve etikete, prvenstveno u komunikaciji sa drugim strankama s kojima u raznim neprincipijelnim koalicijama pristaju na režimsku politiku kompromisa i statusa quo. Ideološke smjernice koje imaju u svom nazivlju, tako gube svaki smisao, ali što je još problematičnije, nemaju niti osjećaju, potrebu da se svojim društveno političkim djelovanjem solidariziraju i poistovjete sa građanima, koji su žrtve sve većih i bezobraznijih nepravdi i sve više u egzistencijalnom grču, te sa vrlo malo ili nimalo empatije prema građanima, de facto ali i de jure, sa jedinom ambicijom da kao dio vlasti, politički participiraju u parlamentu, koji već sad, javno i otvoreno postaje obični “politički pazar”.

SH se od tih stranaka razlikuje po svom načinu djelovanja, koje je direktno, neposredno, beskompromisno i antirežimsko. SH je legalistička stranka i to se podrazumjeva, ali upravo je legalizam razlog zbog kojeg nemamo nikakvog kompleksa da ne prihvaćamo političku normu i standard, onih političkih aktera koji svoj kriminalni karakter prikrivaju lošim demokratskim igrokazom i neuvjerljivim zakonskim zlouporabama i manipulacijama.

Onima kojima SH, zbog toga izgleda neortodoksno, neka pogledaju oko sebe, državu i društvo u kojem žive u takvom okruženju, samo se duboko korumpirana stranka može uklopiti, SH to nipošto ne želi. SH se ne želi uklopiti, SH želi promjeniti Hrvatsku.

Jamstvo autentičnosti naših poruka i temelj na kojem želimo graditi što veće povjerenje građana u našu stranku, na prvom mjestu su naši članovi.

Članovi SH sa sobom u stranku donose svoje životne principe, svijetonazore, iskustva, pozitivna ali i jako osobna i negativna kao i svoja viđenja bolje Hrvatske, ali možda ono najvrijednije što sa sobom donose jest spoznaja da je svako društvo skup različitosti koje ako ne prihvatimo kao realnost, zauvjek riskiramo biti taoci režimskih “spin doktora” koji će nama manipulirati sa jeftinim ideološkim podjelama, razbijajući bilo kakvu mogućnost kohezije među neprivilegiranom većinom i tim istim ideološkim trikovima u nedogled održavati svoje vladajuće pozicije, bez obzira da li da se radi o lažnoj desnici ili lažnoj ljevici.

Sa tom spoznajom, pokazujemo sve većem broju građana kako solidarnost građana, odnos “dobrih susjeda” koji jedan drugome pomaže u nevolji, humanizam, empatija, može biti ideologija i treba biti.To je ideologija Slobodne Hrvatske, vječita, nepresušna i uvijek potrebna, ljudskost. Kada ta ljudskost, vaša, naša  još i ima zajedničkog neprijatelja, onda više nema ni najmanje sumnje za potrebom Slobodne Hrvatske.

TRAGEDIJA U TRI ČINA (FAZE)

Hrvatska je danas egzistencijalno ugrožena. Nakon kriminalne privatizacije 90-ih svjedoci smo još tragičnije druge faze devastacije Hrvatske.

Dok nam je privatizacija uništila industriju, stvorila oligarhe poput Todorića u ratnim stradanjima i konfuziji, uvjerivši one najnaivnije da je riječ o pretvorbi iz planske u tržišnu ekonomiju, druga faza ima za cilj razvlastiti i same građane od privatnog vlasništva, te im na taj način uskratiti egzistencijalni preduvjet za život u Hrvatskoj. Uz pomoć kriminalne, veleizdajničke politike, tako će raseliti naš narod, te će Hrvatska bit europska Florida za bogate Europljane, a ne država svih svojih građana.

Bankarski banditi koji u svojim matičnim zemljama imaju zabranu poslovanja, dobili su zeleno svijetlo od  politike za devestaciju Hrvatske.

Alati poput Ovršnog zakona, najobičnije su metode gangstera, koje u Hrvatskoj veleizdajnička politika ozakonjuje, te tako sve više naših sugrađana postaje žrtva kamatara i mafije, svih onih od kojih bi nas država morala zaštiti, a ne surađivati sa njima, kao što je slučaj u Hrvatskoj.

Slobodna Hrvatska je zato neophodna. Dokazali smo da jedini u Hrvatskoj vidimo koliko je “rupa duboka” jedini vidimo pravi karakter i sve aspekte dugogodišnje političke igre koja Hrvatsku i njene građane smatra tek preprekom koje se moraju riješiti, kako raseljavanjem tako i potpunim osiromašenjem sa ciljem da budemo fleksibilno plaćeni konobari i sobarice.

Kriminalno i neodgovorno zadužena centralna država, kao i građani  rapidno dovode do rasprodaje Hrvatske (desupstancijalizacija), nakon devastirane industrije, liberalizacije bankarskog sektora koji nas je učinio dužničkim robljem, zadnja faza, treća, desupstancijalizacija, biti će konačan udar za Republiku Hrvatsku kao i ostatke njezine suverenosti, biti će to pad Hrvatske, poraz čitavog naroda kakvog u povijesti nismo doživjeli.

Slobodna Hrvatska stoga shvaća svu ozbiljnost situcije, izlazimo iz ideoloških rovova, pojedinačno, jer kao stranka u njima nikad nismo niti bili, te ulazimo u zajednički rov sa vama, taj rov nije ideološki rov, to je rov iz kojeg se brani država kad je napadnuta. Ako je potrebno kopati nove ideološke rovove, neka oni budu rovovi hummanosti, solidarnosti, otpora tiranima, neka budu rovovi moje, tvoje, naše slobodne Hrvatske.

Nemojte nikada odustati od Hrvatske, jer se od Hrvatske ne odustaje, a to je upravo što režim želi. Da li da vas otjera od politike, da li da vas otjera iz države ili da vas kao stranku drži u svojim rukama pa makar i kao “pitomu” i bezopasnu fikus oporbu.

Ako Vam ništa režimskoga nije po volji, a od Hrvatske nećete i ne možete odustati, pridružite se Slobodnoj Hrvatskoj.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

To Top