Pratite nas

ZLOSTAVLJAČI SU U GENOMU HDZSDP-a

Ivan Pokupec

ZLOSTAVLJAČI SU U GENOMU HDZSDP-a

O zlostavljanju hrvatskog naroda od strane članova dva ogranka partije bi se mogle napisati enciklopedije: s filozofskog aspekta, ekonomskog, vrijednosnog, sociološkog… ali i navodeći konkretne afere.

No kao da to nije dovoljno, HDZSDP nam svako toliko ponudi i fizičkog zlostavljača na nekoj od visokih političkih pozicija.

Slučaj Alojza Tomaševića, župana Požeško-Slavonske županije pravomoćno osuđenog zbog dugogodišnjeg i sustavnog zlostavljanja supruge, postao je epitomom malignog tumora političkih moćnika koji bivaju razotkriveni kao zlostavljači – ali za to ne snose političke posljedice.
Alojz jest formalno izašao iz HDZ-a, no i dalje neometano sjedi u fotelji župana. O tom sam slučaju, a čak i sukobu s njegovim sinom koji me napao kada sam ga prozvao, ekstenzivno pisao na svojoj facebook  stranici.

Naravno, tada su profesionalni proračunski “borci za prava žena” spremno skočili kako bi stavili znak jednakosti između HDZ-a i zlostavljača, prigodno “zaboravljajući” da je trend zapravo započeo SDP-ov ministar Boris Lalovac. Prijavu Tončike Anastasije Lalovac protiv današnjeg saborskog zastupnika naknadno je odbacilo općinsko državno odvjetništvo.

Vrijedi spomenuti i fizički nasrtaj aktivista Alana Nevena Kovačića 2014. godine na tada 77-godišnju liječnicu Ružicu Ćavar tijekom prosvjeda protiv Ugovora RH sa Svetom Stolicom. Starici je slomljena ruka, a Kovačić je osuđen na uvjetnu kaznu te je neometano nastavio svoj javni angažman.

No trend je nastavlja.

Danas mediji javljaju o novom izbezumu iz redova HDZ-a: vijećniku grada Solina, Nikoli Perajici.
Navode kako je isti prošli tjedan pred očima dvoje male djece brutalno prebio suprugu. Nakon dva i pol sata njenog ležanja na podu je shvatio da otežano diše te je pozvao hitnu pomoć, ali i zapovjedio joj da kaže kako je pala niz stepenice. Policija je ipak došla do pozadine cijele priče te se Perajica trenutno nalazi u istražnom pritvoru.

Cijeli slučaj, unatoč (citiram) “šokiranosti i nultoj toleranciji na zlostavljanje” od strane Perajici nadređenih iz stranke, neće utjecati na njegovu političku karijeru te će ostati gradski vijećnik.

Plenkoviću… Koju Konvenciju treba potpisati da se vas riješimo?

Designed by Dragana_Gordic / Freepik

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

To Top