Pratite nas

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač dali zeleno svjetlo za prijedloge Ovršnog ustanka i Slobodne Hrvatske

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ljudska prava

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač dali zeleno svjetlo za prijedloge Ovršnog ustanka i Slobodne Hrvatske

U ponedjeljak 14. svibnja  predstavnici inicijative Ovršni ustanak Damir-Kristijan Rogina, dr. sc. Dražan Dizdar, aktivistica Zdenka Horvat i koordinator Inicijative Ovršni ustanak za Međimurje Radovan Preložnjak, odradili su uspješan sastanak s međimurskim županom Matijom Posavcem i predstavnicima Međimurske županije. Nakon zahtjeva upućenog od strane inicijative Ovršni ustanak gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču i Međimurskoj županiji, kojim bi se krenulo sa socijalnim mjerama za stambeno zbrinjavanje ovršenih, deložiranih i beskućnika, predstavnici Međimurske županije pristali su na osnivanje fonda čije će se osnivanje naći na izglasavanju već na prvom sljedećem rebalansu proračuna Županije kroz mjesec dana, a fond bi krenuo a 200.000 kuna inicijalnog kapitala za pomoć socijalno ugroženima u ovoj godini.

Usporedno s ovim prijedlogom projekta, koji je prema Županiji dala inicijativa Ovršni ustanak, s gradom Čakovcem dogovoreno je da će taj grad investirati 1.2 milijuna kuna u objekt u kojem će biti smješteni najugroženiji članovi društva. Ovo je prvi primjer ovakve suradnje između jedne županije i grada, te inicijative Ovršni ustanak i političke stranke Slobodna Hrvatska. “To je izravan dokaz da se uz kvalitetnu komunikaciju i dobre prijedloge, te suradnike koji su svjesni problema socijalno ugroženih, mogu postaviti novi standardi u brizi za pomoć ovršenima, deložiranima i beskućnicima.”, izjavio je tom prilikom Damir – Kristijan Rogina.

Župan Matija Posavec naglasio je da smatra da svih 14 točaka koje je predložila inicijativa Ovršni ustanak, mogu svojom implementacijom pokrenuti bitne promjene i složio se da će te prijedloge redom realizirati u Međimurskoj županiji.

Glavni tajnik Slobodne Hrvatske, dr. sc. Dražan Dizdar je o daljnoj suradnji koja je dogovorena na ovom sastanku rekao: “Također smo dobili obećanje da će saborski zastupnici s područja Međimurja uzeti u obzir prijedloge i rješenja inicijative Ovršni ustanak i Slobodne Hrvatske koje im namjeravamo poslati, kako bi ih mogli koristiti tijekom saborske rasprave oko novog Ovršnog zakona kao i drugih tema koje se tiču ljudskih prava ovršenih i blokiranih građana s naglaskom na izlazak iz dužničkog ropstva.”

Damir – Kristijan Rogina se ispred Inicijative Ovršni ustanak zahvalio Matiji Posavcu i Stjepanu Kovaču: “Zahvaljujemo se još jednom Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu na realizaciji ovog projekta po prijedlogu inicijative Ovršni ustanak i Slobodne Hrvatske, te se radujemo nastavku suradnje za dobrobit svih građana.”

163 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ljudska prava

To Top