Pratite nas

HDZ-ov rat protiv poštara: To nije posao nego zlostavljanje

Fotografija: Pixabay

Dino Vrandečić

HDZ-ov rat protiv poštara: To nije posao nego zlostavljanje

Poštar u Hrvatskoj, jedno od najopasnijih zanimanja na svijetu.

Kad hrvatskim vlastodršcima spomenete potrebu za reformama, depolitizacijom javnih službi, stranačkim uhljebima na državnom proračunu, socijalnu nejednakost i nepravdu, zaštitu radničkih prava…, vlastodršci tada uvažavaju vašu kritiku i odgovoraju na nju podizanjem saborskih plaća i mirovina, povećanjem povlastica i nedodirljivosti, dok za tragično stanje u državi račun plaćaju građani, radnici, konkretno u ovom slučaju poštari, koje je naša vlast, kako se čini, prepoznala kao glavne kočničare hrvatskog napretka.

Rat bez milosti protiv poštara traje već duže vrijeme i sve je više poštara izbačeno na cestu ili poslano u bolnicu.

Nagomilani poslovi poštara nemaju za cilj efikasniju uslugu niti ekonomizaciju, takve nove odredbe za cilj imaju slomiti radnike i prisiliti ih na odlazak iz pošte, oni koji pokušaju zadovoljiti ove nehumane uvjete rada zbog egzistencijalnih razloga, najčešće završavaju u bolničkom krevetu, a u mirovinu odlaze kao invalidi. Produženo radno vrijeme, ali i obim posla kojeg se ne može odraditi ni produživanjem radnog vremena nije dakle više rad, to je dril kojeg ne mogu proći niti Zelene beretke, to je psihičko i fizičko zlostavljane sa ciljem slamanja čovjeka kojega će tako polomljenog izbaciti na cestu bez imalo savijesti.

Politika Vlade prema poštarima, mogla bi se ovako sročiti; Sa poštarima se ne pregovara, uništit ćemo vas, odnosno modernizirati milom ili silom, jer ste vi najodgovorniji što Hrvatska propada.

Ponovit ćemo HDZ-ovoj vlasti još jednom naš apel i potrebu za reformama. Gospodo, smanjite broj uhljeba, povećajte svoju radnu efikasnost(po mogućnosti van politike), reformirajte javnu upravu i uštedite milijarde proračunskih kuna koje dijelite svojim partijskim poslušnicima.

Gospodo u HDZ-u, vi ste ta firma koja ovu državu vodi u provaliju, njene građane prema egzistencijalnom krahu. Limuzine koje kupujete novcima poreznih obveznika veći su teret za proračun od starih bicikala i mopeda poštara.

Za razliku od vas, gospodo, za poštare smo uvijek znali kako zarade svoju plaću i koliko je njihov posao važan, za vas u HDZ-u, ni dan danas nismo shvatili koji je to društveno koristan posao koji bi trebao biti plaćen? Valjda se zato i sami morate naplaćivati jer vam građani ne bi dali ni za gablec.

Gospodo u HDZ-u, poštari su nam donosili pisma i čestitke, dobre i loše vijesti u svojim torbama, Vi HDZ torbari ste nam u svojim torbama samo uzimali.

Slobodna Hrvatska će poduzeti sve da i Hrvatska pošta ne završi u torbi HDZ torbara i pozivat ćemo poštare na otpor i obranu od ovog nasilja nad njima.

Jednog po jednog sve će nas otjerati iz zemlje ili slomiti, samo zajedničkom akcijom možemo obraniti naše ljudsko dostojanstvo, ali i zdravlje.

200 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Popularno

To Top