Pratite nas

NUKLEARNI OTPAD DOLAZI NA NAŠ DVOR!

Ekologija

NUKLEARNI OTPAD DOLAZI NA NAŠ DVOR!

NUKLEARNI OTPAD DOLAZI NA NAŠ DVOR!

Fond za financiranje razgradnje 31. ožujka 2020. godine preuzeo je od Ministarstva zaštite okoliša i energetike na uporabu lokaciju bivšeg vojnog skladišta „Čerkezovac“ u Općini Dvor.

“Nitko nije digao glas u saboru da se to spriječi,… Sjetite se toga kada izađete na birališta!”

Nacionalnim programom provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (Program za razdoblje do 2025. godine s pogledom do 2060.) (NN 100/18) navedena je lokacija Vojno skladišnog kompleksa Čerkezovac kao preferentna lokacija za uspostavu Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada. Na lokaciji se dugi niz godina nalazi vojni logistički kompleks, a njezin status je definiran kao dugoročno neperspektivna lokacija za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske.

#idudani

Neki ne gube vrijeme… Idealan tajming za sve pizdarije. Jer koga sad briga za nuklearni otpad.
Doduše malo nas se zalagalo i prije ovog svega.
Zar vam je baš sve ravno?
Većini?

#samopitam

O tome sam pisala puno, odlazili smo tamo na teren i digli glas, podržavali ideju mještana da se to spriječi, no to nije bilo dovoljno jer smo i u toj borbi bili sami. Ni jednu političku opciju ovaj iznimno opasan podhvat koji nam baš sad uvaljuju, nije osobito zanimao.

Nitko nije digao glas u saboru da se to spriječi, iako je iznimno opasno i neprihvatljivo skladištiti opasne supstance na veoma trusno područje i to pored nacionalnog parka prirode. Sjetite se toga kada izađete na birališta!

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ekologija

Popularno

To Top