Pratite nas

Plenković: Hrvati, živite sjajno samo to ne osjećate!

Fotografija: Fotomontaža

Dino Vrandečić

Plenković: Hrvati, živite sjajno samo to ne osjećate!

Premijer Plenković svjestan je snage pozitivnih misli. Otkrivši moć pozitivne sugestije, umjesto politike, nudi nam mantre koje nam sa neprestanim ponavljanjem, trebaju sugerirati da smo sretna nacija u sretnoj i prosperitetnoj zemlji.

Da bi premijerova terapija bila uspješna potrebno je da pacijent, to jest narod, potpuno surađuje, da ima beskrajno povjerenje u svog terapeuta, to jest, premijera. Pritom je krajnje nedomoljubno, nekorektno i nekonstruktivno primijetiti negativne pojave te na taj način prekidati premijerov “lanac sreće”.

Metoda funkcionira tako da premijer širi zarazni optimizam na svog pacijenta, koji se onda širi geometrijskom progresijom i tako u nedostatku odlučnih političkih poteza koji bi zaštitili građane i realno nas barem malo usrećili, premijer nudi kolektivnu terapiju po onoj Sanaderovoj “Živite dobro samo to ne osjećate”.

Plenković je ovaj Sanaderov pristup usavršio tako da danas živimo još bolje iako sve više živimo u Irskoj, a sve manje u Hrvatskoj. Naravno, treba biti pošten i priznati kako Sanader svoje marifetluke nije mogao nazvati, primjerice; Lex INA MOL ili Lex Fimi media, dok premijer Plenković ipak ima mogućnost da korupciju i dis lexiju ozakonjuje i tako nam još jače sugerira kako živimo u zemlji Dembeliji, zemlji galopirajuće ekonomije i svijetle budućnosti.

Ova masovna psihoterapija vrlo je praktična iz očitih razloga, kad vam Vlada ne može omogućiti dostojanstveniji i sretniji život, a vi onda uvjerite sebe da ste sretni i da vam je dobro, ako vam Vlada ne može osigurati pravnu državu onda nezakonje treba legalizirati i tako sve trulo, nepravedno i disleksično postaje Lexično.

Sanaderovu maksimu “Živite dobro samo to ne osjećate” ipak nije prvi primijenio Andrej Plenković.

Zanimljivo je da je upravo sa ovim psihološkim pristupom zaraznog optimizma aktualna predsjednica Grabar Kitarović pobijedila na izborima, obećala nam Švicarsku ako samo budemo malo pozitivniji i optimističniji. Kako Hrvatska danas zaostaje za Rumunjskom, a ne samo za Švicarskom, predsjednica više ne koristi ovu metodu koju je u potpunosti preuzeo njezin defacto stranački kolega Plenković.

Što je dakle u pozadini sukoba na relaciji Banski dvori-Pantovčak?

Neovlašteno korištenje Sanaderove metode? Procjena predsjednice da premijer ovu metodu koristi bolje ili lošije od nje? Premijer očito ne planira tako lako odustati od ovog pokušaja nacionalne hipnoze kojom će nas u sezoni gripe i Agrokora, zaraziti sa virusom sreće, u isto vrijeme, predsjednica će postati najveći kritičar Vlade i psihoterapije iz Banskih dvora, ukazivati na realnost iako svoj politički uspon duguje širenju euforije, a nipošto političkom realizmu.

Naivno je vjerovati da je ovdje riječ o stvarnom sukobu između premijera i predsjednice, očito da oba političara imaju potrebu za promjenom imagea, drugačijom percepcijom u javnosti, više narodskog elementa kod ukočenog briselskog Plenkovića i više ozbiljnosti i realizma kod euforične Kolinde.

Metoda “Živite dobro samo to ne osjećate”, može uspjeti samo ako postoji i ovaj faktor kritike koji dolazi sa Pantovčaka, očito da predsjednica to bolje radi od Bernardića i vrlo je izgledno da će umjesto SDP-a profitirati upravo HDZ, koji na ovaj način koristi poziciju moći kao vlast i sve prednosti koje vlast sa sobom nosi, kao što preko Grabar Kitarović i njezinim ograničenim predsjedničkim ovlastima,  koristi sve prednosti koje ima opozicija.

Slobodna Hrvatska (SH) želi puno sreće predsjednici u borbi protiv prodavača magle koji nas hipnozom žele uvjeriti u svoju interpretaciju stvarnosti koja sa stvarnošću nema baš previše veze, ali isto tako naglasiti da motiv SH nije niti image niti rejting, već istinska želja da živimo u stvarnosti koja će biti bolja zahvaljujući boljim ljudima, posebno boljim političarima, a ne u hipnotičkoj iluziji u nedostatku boljih ljudi, posebno boljih političara.

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Popularno

To Top